Pozvání na adventní koncert AVE MARIA PRO ČAKOVICKE VARHANY

Pozvání na adventní koncert AVE MARIA PRO ČAKOVICKE VARHANY

Už máte program na první adventní neděli letošního roku 2024? Přijďte se vánočně naladit do našeho kostela sv. Remigia, se svými blízkými prožít příjemný večer plný hudby, co pomáhá. Komu? Našim romantickým varhanám, které prochází kompletní renovací a celý finanční výtěžek z prodeje vstupenek poputuje na transparentní účet Vraťme jim život.
Vstupenky je možné zakoupit v podatelně úřadu Městské části Praha-Čakovice, Cukrovarská 52/24 nebo v místě koncertu, 30 minut před jeho začátkem.

CENA: 200,- Kč / 150,- Kč senioři, studenti, děti

Program bude trvat přibližně 60 minut, těšit se můžete na nejznámějších AVE MARIA v podání Jany Sibery, české operní pěvkyně-sopranistky, sólistky Národního divadla, žijící v Čakovicích. Na tzv. mobilní varhany (pozitiv) doprovodí Janu talentovaný Simon Yakimov, klavírista, varhaník, který je součástí čakovické farnosti a na kontě má již mnohá ocenění. Těšte se i na jeho improvizační vlastní tvorbu. Bude to nebeské.

Jana Sibera_final

“Varhany jsou jedinečný nástroj s neskutečně působivým zvukem a já jsem moc vděčná za každou příležitost, kdy si můžu s tímto nástrojem zazpívat. Proto cítím jako svoji milou povinnost pomoci při jejich opravě. Už jsem takto podpořila několik farností a nyní mám velikou radost, že se můžu stát součástí tohoto úžasného projektu v místě svého bydliště. Moc děkuji všem, kdo obětují svůj čas, energii a nemalé finanční prostředky, aby se v budoucnu v kostele sv. Remigia opět varhany slavnostně rozezněly,” říká Jana Sibera, přední sólistka Národního divadla žijící v Čakovicích.

Simon Yakimov

“Žiju v Čakovicích už sedm let a jsem velice rád, že jsem jednoho dne měl tu možnost ocitnout se v nádherném a jedinečném kostele sv. Remigia a seznámit se s neméně jedinečnými varhanami mistra Tučka. Věřím, že tento koncert přispěje k tomu, že si brzy budeme moci opět užívat jejich krásného zvuku. Moc děkuji všem, kteří návštěvou tohoto koncertu podpoří projekt obnovy varhan a doufám, že si z této akce odnesete jen ty příjemné pocity,” říká Simon Yakimov, mladý a nadaný klavírista a varhaník.

TV_banner_adventní koncert_pro varhany_JPG


Už máte svoji píšťalu? Staňte se duchovním patronem našich varhan, vybírat můžete zde! Moc ze srdce děkujeme, že nám pomáháte.